layari Almari Vitamin utk pelbagai lagi vitamin untuk kegunaan seisi keluarga

Tuesday, March 9, 2010

weehaaa.. lamanya tak update blog ni.. Kena tag pulak..

Do you like this story?

lamanya aku tak update blog ni kan.. bukanya apa.. sebab terlalu sibuk di pejabat, di rumah, sibuk dengan diri sendiri, orang lain dan sebagainya.. sampai aku tak dapat nak menyibukkan diri aku dengan blog ni..
ni pun curi-curi masa untuk update blog.. banyak story nak post dalam blog ni tapi seperti yang aku cakap tadi, hasrat tak kesampaian..

anyway.. oleh kerana cik ziha.. eh salah .. puan ziha @ zulziha sudah tag aku untuk jawab soalan kat blog dia, maka dengan ini aku pun menjawab la soalan yang dia bagi ni..

so cikgu ziha, boleh la semak jawapan saya sama ada betul atau salah k.. heheheh..

1.First time jumpa your hubby bila dan kat mana?
we were schoolmate for 5 years and dalam masa 5 tahun tu, 2 tahun jadi classmate.. first time jumpa kat sekolah la.. not sure kat mana.. heheheh.. minggu orientasi la kot.. pastu dah selalu jumpa, sebab 1 rumah sukan, sama pengawas.. jumpa jumpa tapi tak bercakap sangat.. hehehhe

2.Love at first sight?
cinta terjadi bukan at first sight ... kot..

3.Who is he when the 1st time you met him?
first time i met him... hmm.. ni ambik kira selepas sekolah la yer...
first time i met him, he is still the same person i know when we was in highschool.. takder plak bertukar jadi superman, batman or keluang man ker...

adalah perubahan sikit-sikit.. suka tanya soalan dengan i.. tak pendiam sangat macam waktu sekolah dulu..
and sudah semestinya lebih matang la...
4.How long it takes for him to ask you out for a date?
how long it takes ha... not sure la.. mula-mula macam dia ajak-ajak ayam jer.. macam tak ikhlas jer.. online invitation kan.. so ignore jer la... and then one day he call me, then i know it is serious.. so i'm not sure how long it was..

5.First place dating?
hmm.. first place dating.. ayoyo.. i almost forget the name of the place.. jangan salahkan aku kerana terlupa..
i know that place.. crowne square ke crowne plaza?
mesti kena tibai dengan orang kampung ni.. orang kampung ku tolong.. "apa nama shopping complex depan waterfront ya tek nok ada parkson ya.. crowne plaza ka crown square aaa" that was the place ..

6.How he proposed?
the thing that i can't forget..
time mula-mula nak bercinta.. he asked me like this - sarawak version k...:
him : ko suka ngan aku sik??
me : (dengan muka terkejut.. and pipi blushing.. ) apa??? suka??? -- blur sekejap..
him : yalah.. ko suka ngan aku sik...
me : hmm.. (pastu gelak) sebab malu nak jawab... aku hanya mampu mengangguk...
him : suka ka sik ya...
me :( jawab slow) suka..
him : .. so macam ne la dengan kita tok...
me: (i'm asking him back) macamne dengan kita??
him : maok teruskan??
me : angguk2 malu...
hahahha..

proposed nak kawen pulak... hmm.. dont know how to story.. hehehhe
7.Special date with your hubby?
050607
280508
050609

8.Changes that he asked you to do?
hmm.. nothing.. i guess so.. just be myself...

9.What is about him that you love so much?
everything...

10.What is about him that you wish he would change?
mmm.. let me think... i think i want to keep it for myself... rahsia...

11.You will lose your mind and crack your head when he..

  • keep in silence...
  • far far away from me..
12.You will smile through your eyes for the whole day when he....
make jokes and both of us keep thinking it all day long..

13.Complete below sentences, "My love towards you hubby is as big as...."
as big as what aaa.. dont know what are best thing to describes my love... so big...
bak kata husband i when i ask him show me the proof - 'belah la dada operate la hati..'

thats all...

so aku nak tag sapa plak ni.. calon nya adalah puan schikong @ schikong... sila la jawab yer.. heheheheh


1 comment:

  1. heheh shuwet la ms propose nk booking hahahaha

    ReplyDelete

Share

Widgets

March's people

Attractive personality. sexy. Affectionate. Shy and reserved. Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Loves peace and serenity. Sensitive to others. Loves to serve others. Easily angered. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. Observant and assesses others. Revengeful. Loves to dream and fantasize. Loves traveling. Loves attention. Hasty decisions in choosing partners. Loves home decors. Musically talented.Loves special things. Moody.