layari Almari Vitamin utk pelbagai lagi vitamin untuk kegunaan seisi keluarga

Tuesday, August 31, 2010

me & my pregnancy.. my 3d/4d scan..

Do you like this story?

weeee huuuu... oleh kerana kita bercuti hari ini.. sempena hari kemerdekaan yang ke 53 tibalah masa mengupdate blog... sebelum itu... SELAMAT HARI MERDEKA KEPADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA...

semalam 30 august 2010, ada appointment untuk buat 3d/4d scan kat vision college..oleh kerana Vision College ni dekat jer dengan ofis.. memang sesuai la.. tak der la nak terkejar-kejar dengan appointment.
actually appointment tu dah buat 3 weeks before sebab vision college ni selalu full house bab-bab 3d/4d scan ni..
waktu yang sesuai untuk buat 3d/4d scan ni dalam 28-32 weeks..kalau kurang dari 28 weeks baby too small jadi nanti tak boleh nampak best image.. kalau later than 32 weeks pulak baby dah memenuhi ruang rahim kita, pun sama tak boleh nak capture best image..
masa yang diambil pulak terpulang kepada kedudukan bayi.. macam i.. i spend almost an hour untuk capture best image of my baby.. baby sangat shy shy.. asyik tutup muka dia dengan tangan dia.. so sweet..

so kat sini i want to share our precious moment... my baby girl...
video ni i dah combine dari a few clip.. sebab 1 clip hanya a few seconds jer.. bila dah combine blh la dapat dalam 1 minit camtu..

video 
 what happen in my womb.. little baby relaxing...

mama.. baby so shy... tengokla dia tutup muka dengan tiny hand dia.. so sweet...
ba ba chak...
baby buka mulut...
baby malu-malu kucing.. tutup muka sambil senyum-senyum..
my tiny leg...
malu nya dier...
relaxnya anak mama ni...

mama.. look at my tiny mighy hand...
baby buka mulut lagi...
mama.. i want to sleep..
baby relax-relax...
so cute...
baby buka mulut..  nak bukak pose...
baby penat posing dalam perut..
so cute and adorable...

jadi kepada mama yang berminat nak buat 3d/4d scan di vision college boleh la calling2 buat appointment yer.. clik jer link VISION COLLEGE ni.. kos untuk buat 3d/4d scan di sini rm 90 termasuk cd 3d image and movie movement baby..
yang penting bila buat 3d/4d scan tu.. banyak-banyak la bertanya... dia akan layan kita sehabis baik.. ikut my experience la.. lady yang buat 3d/4d scan untuk saya sangat baik orang nya dan tidak berputus asa walaupun agak lama untuk my baby tunjuk muka dia.. dis lady jugak akan explain kita a lot of things especially bab-bab ukuran baby kita, ukur lilit kepala.. tulang kaki, tulang belakang, jari tangan dan kaki, jumlah air ketuban.. jantina.. yang penting kita pun kena rajin bertanya..

thats all about experience on 3d/4d scan..

lepas ni boleh la shopping barang baby lagi..

8 comments:

  1. bestnyerrrrrr smoge bby sihat yer...

    ReplyDelete
  2. subhanallah... nang clear alu upa baby.. idung cuit-cuit jak mancung lok...mesti kiut alu dah kuar lak.. semoga baby n mummy sihat selalu.. selamat hari raya maaf zahir batin

    ReplyDelete
  3. sue.. subhannallah...
    thank u..
    selamat hari raya maaf zahir batin juak..

    ReplyDelete
  4. any1 interested to scan 3d/4d at sunway mentari... well again clinic. can call me. charges is rm 90 for 3d/4d.... rm 120 for detail scan.. my contact number is 0176202933.. can call me for the appointment.. pls do call my contact number for special price...

    http://www.wellagainhealthcare.com

    ReplyDelete
  5. dear, i just walking td..nak tye, kt vision college tu yang scannkan laki ke perempuan ek?ada laki tak yg tengok?

    ReplyDelete
  6. hi dear... last time i pegi diorang cakap yang scan suma pompuan... takde orang lain yang tengok kecuali kite ngan husband jer

    ReplyDelete
  7. sis nk tye r..vision college tu ktne eh...

    ReplyDelete

Share

Widgets

March's people

Attractive personality. sexy. Affectionate. Shy and reserved. Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Loves peace and serenity. Sensitive to others. Loves to serve others. Easily angered. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. Observant and assesses others. Revengeful. Loves to dream and fantasize. Loves traveling. Loves attention. Hasty decisions in choosing partners. Loves home decors. Musically talented.Loves special things. Moody.