layari Almari Vitamin utk pelbagai lagi vitamin untuk kegunaan seisi keluarga

Monday, August 22, 2011

ramadhan yang mulia.. syawal yang bahagia..

Do you like this story?

cet.. tajuk tak blh blah.. hahahaahah

hari ni genap la 22 ramadhan.. bererti 22 hari sudah kita berpuasa.. dan bererti tidak lama lagi saya sekeluarga akan balik kampung ku nan jauh di sana.. yeayyyyyyyyyyy...
tak sabar rasanya nak blik kuching sebab dah 2 tahun raya di perantauan dalam erti kata yang lain.. tak raya..
so syawal kali ni lebih bermakna sebab kami dah bertiga.. dulu berdua tak berpeluang balik raya.. jadi tahun ni balik bertiga.. haaa... di atas keterujaan saya.. saya dah mula packing baju nak bawak balik.. excited kan.. flight balik hari khamis ni.. bersama firefly... harap perjalanan kami selamat...
tahun ni saya tak membeli biskut.. tapi memborong kerepek.. macam2 kerepek di borong.. malas nak beli biskut sebab confirm tak habis.. baik beli kerepek jer.. boleh makan2 depan tv sambil goyang kaki.. hahahha


di kesempatan ini jugak.. nak share.. marissa dah 9 bulan.. haa.. terasa cepat jer masa berlalu... sedar tak sedar dah 9 bulan... teringat pada waktu ketika ini tahun lalu marissa masih di dalam perut lagi.. heheheh
marissa sekarang plak.. dah makin bijakk.. n makin manja pun ada gak.. marissa dah tau kalau daddy n mama dia marahkan dia.. mula la buat muka nak nangis... lepas tu skarang ni macam jinak2 merpati.. malu2 kucing kalau orang tegur dia.. nak tapi malu.. hahahha.. marissa pun dah pandai menerima arahan.. kalau suh bye-bye.. mula la tangan dia melambai2 macam usop wilcha.. kalau suh french kiss.. buat french kiss tangan terbalik sambil buat bunyi mmmuuuahhh yang tak jadi.. suruh tepuk tangan tepuk tangan memanjang... suruh twinkle2 litle star.. buat malu2.. tak nak tunjuk kat orang... sekarang ni marissa pun dah menggigit.. especially mamanya.. kalau daddy tak nak plak dia gigit... marissa .. marissa..
skarang ni marissa dalam practise nak berdiri.. asyik berpaut dengan benda2 yang boleh dia paut utk berdiri.. kadang2 risau gak tengok dia.. takut terhantuk ker.. tapi biarlah dia berusaha sendiri.. heheheheh.
saya rasa sekarang marissa dah tak chubby macam dulu lagi... kalau orang tua2 cakap.. dia nak meringankan badan dia.. nak pemande kata orang sarawak.. tak per la.. janji marissa sihat, cergas & cerdas..

dapatkan headband ini di http://www.facebook.com/almarimerahjambu
ooo.. ada lagi satu kegembiraan...
hari ni dapat surat menyatakan yang rumah kami sudah boleh diduduki.. kunci boleh di ambil pada 10 september nanti.. wah .. gembira rasanya hati... sebab dah berbulan2 tunggu bila nak dapat kunci rumah ni...
well.. deco deco mode activated...



itulah dia.. ramadhan yang mulia.. syawal yang bahagia.. heheheh

oh ya sebelum terlupa.. sapa2 kengkawan yang blum like page almari merah jambu.. sila la like yer.. terbuka utk semua.. http://www.facebook.com/almarimerahjambu

kepada sapa2 yang belum juga follow blog ni boleh la klik follow di sebelah kanan ni.. kepada yang dah follow.. boleh klik follow utk blog berkenaan kesihatan di blog http://almarivitamin.blogspot.com. boleh beli vitamin sekali.. hehehhehe... tq..

itu sahaja utk hari ni.. caaaalooooooo

No comments:

Post a Comment

Share

Widgets

March's people

Attractive personality. sexy. Affectionate. Shy and reserved. Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Loves peace and serenity. Sensitive to others. Loves to serve others. Easily angered. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. Observant and assesses others. Revengeful. Loves to dream and fantasize. Loves traveling. Loves attention. Hasty decisions in choosing partners. Loves home decors. Musically talented.Loves special things. Moody.