layari Almari Vitamin utk pelbagai lagi vitamin untuk kegunaan seisi keluarga

Friday, May 4, 2012

jom cuti-cuti - Gold Coast Morib Resort

Do you like this story?

ha.. saya baru berkesempatan nak update...

kepada anda yang bercadang nak bercuti - cuti hujung minggu atau saja nak bawak anak jalan-jalan atau nak bawak diri sendiri jalan - jalan pun boleh, apa kata terjah ke Gold Coast Morib Resort.

Perjalanan ke Gold Coast Morib Resort ni, kalau dari rumah saya agak dekatla, kerana ia menghala ke arah Banting. Masih lagi dalam negeri Selangor, bukannya Gold Coast Australia ok.

Apa yang ada kat Gold Coast Morib ni, ada theme park yang comel, takder la besar gedabak macam Sunway Lagoon tu yer.. Bilik dia pun agak ok siap ada jakuzi lagi. Kalau nak honeymoon berjakuzi boleh la pegi ke sini.

Kalau nak dapatkan katil ala-ala bali, kena pilih yang menghadap car park. Oleh kerana kitorang lebih kepada berlibur dan menghiburkan hati marissa maka kitorang pilih bilik twin sharing menghadap theme park. Bilik dia pun agak besar dan selesa.

Demi mengelak kebanjiran manusia, kitorang spend 2 hari 1 malam during weekdays, ambik pakej bilik lengkap dengan buffet dinner & buffet breakfast. Masa kitorang pergi tu ada a few company yang buat teambuilding kat situ, (bolehlah suggest kat bos pas ni buat team building kat sini). Kawasan persekitaran dia boleh dikatakan agak cantik jugak dan selesa. Ada private beach, ada restoran atas air dan lain-lain. Kalau nak ke Pantai Bagan Lalang pun dah dekat jugak dari Morib ni, so kalau malam-malam nak spend masa makan seafood boleh la menghala ke Pantai Bagan Lalang.

btw theme park dia rasanya tak mewajibkan swimming attire yang lengkap as long as sesuai sudah memadai.. kalau nak tahu juga, Gold Coast Morib ni adalah lokasi penggambaran Langkah Bendul DRAMA TV Astro tu, part yang Fizz Fairuz, bawak Amy Mastura pergi honeymoon tu.. dan tak jauh jugak daripada bukit JUGRA.

Tak payah cerita panjang-panjang, korang layan jer la gambar ni ok..

main entrance

marissa yang tak sabar nak bermain-main di theme park
jakuzi dan toilet ada tingkap boleh bukak dari bilik
sekitar theme park

marissa yang excited

Jangan lupa like kami FAN PAGE ALMARI VITAMIN di facebook.com/almarivitamin. ada give away untuk fans semua...

lawati blog almarivitamin kami juga..  http://almarivitamin.blogspot.com 



No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Share

Widgets

March's people

Attractive personality. sexy. Affectionate. Shy and reserved. Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Loves peace and serenity. Sensitive to others. Loves to serve others. Easily angered. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. Observant and assesses others. Revengeful. Loves to dream and fantasize. Loves traveling. Loves attention. Hasty decisions in choosing partners. Loves home decors. Musically talented.Loves special things. Moody.