layari Almari Vitamin utk pelbagai lagi vitamin untuk kegunaan seisi keluarga

Friday, February 25, 2011

marissa @ 3 months

Do you like this story?

mari kita lihat aksi-aksi marissa..

actually saya ada related post yang berkaitan dengan marissa... tapi tak sempat nak post lagi sebab tak habis tulis lagi..
jadi sekarang ni saya just nak share aksi marissa... my little angel..
lama dah tak ambik gambar marissa guna dslr sebab busy sangat.. (nanti kita pose sakan2 depan kamera lagi yer marissa... )

hanya sempat ambik guna camera phone jer... faham2 jer la kualiti dia...


marissa.. dalam usaha bertahan selama mungkin...
rambut marissa dah dicukur sewaktu dia berumur sebulan ++ har i tu.. sekarang dah tumbuh tapi halus sangat.. kalau tengok dari jauh nampak macam botak lagi.. dan menampakkan marissa sedikit boyish... tak sabar nak tunggu rambut marissa panjang... (jeng.. jeng.. jeng... ttak sabar ada maksud tu... hehehhe)

meh kita lihat lagi...



<>
marissa dalam usaha untuk mengeluarkan diri sendiri dari tempat persembunyiannya... menggunakan segala kudrat yang ada...
  ada satu masa tu, time tu marissa @ 1 month ++, saya tidurkan dia meniarap di atas katil saya, jadi dijadikan cerita .. marissa pernah mengerakkan diri dia sendiri daripada tempat tidurnya tanpa disedari oleh saya... nasib baik marissa pandai stop.. kalau dia teruskan juga menggerakan diri dia menggunakan siku & lututnya, mesti dah jatuh katil.. nasib baik jugak saya tersedar sebab dah dengar suara dia merengek2.. agaknya dah penat berjalan kot... heheheheh

penatlah mama... nak sandar... ehehhehe.. ke kiri ke kanan...
tengok tangan sendiri.. main2 dengan sendiri.. pastu kehairanan tengok cermin.. nampak muka sendiri.. yang bunga tu ada cermin..
sekarang ni marissa suka main-main dengan tangan dia sendiri.. pastu borak2 sendiri tengok cermin.. tengok muka sendiri.. yang mulut muncung2 tu.. tengah borak la tu... sekrang ni jugak dia dah pandai tarik sarung tangan dia sendiri.. (geram nak bukak sarung tangan dia.. tengok tangan dia yang comel.. tapi kuku dia cepat sangat panjang..)

tengah borak.. ngomel ngomel
borak lagi..

dah penat borak.. senyum pulak...
dah penat senyum.. gelak pulak... big smile & happy gurgling
seronok lihat marissa senyum dan ketawa... tak sabar nak dengar dia bercakap pulak..sekarang ni bercakap dalam bahasa dia.. hanya dia yang faham apa yang dia ngomel.. sekarang ni dia suka gurgling... pastu tiba2 suara dia besar macam berteriak... sekarang ni pun dia dah faham kalau mama & daddy dia buat kerja.. dia tak nangis2 sangat.. kalau dulu pantang ditinggalkan sorang2... mesti nak berteman jer.. kena bercakap dengan dia... sekarang ni boleh panggil2 nama dia dari jauh sambil  buat kerja...


p/s: i'm just happy to share my experience.. sentiasa berada dalam proses belajar
memandangkan ramai2 kawan yang mempunyai anak yang seusia.. appreciate sangat2 to share same experience..

2 comments:

  1. bla yek nk g mlawat marissa ni..dh cucur jmbul yek ka?

    ReplyDelete

Share

Widgets

March's people

Attractive personality. sexy. Affectionate. Shy and reserved. Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Loves peace and serenity. Sensitive to others. Loves to serve others. Easily angered. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. Observant and assesses others. Revengeful. Loves to dream and fantasize. Loves traveling. Loves attention. Hasty decisions in choosing partners. Loves home decors. Musically talented.Loves special things. Moody.